WordPress teemat

WordPress teemat

Etsitkö mahtavaa WordPress-teemaa? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikaan. Tällä hetkellä maksullisia WordPress-teemoja on yli puoli miljoonaa, joten parhaiden teemojen löytäminen voi olla hankalaa. WordPress-teemojen kohdalla pitää kiinnittää huomiota moneen eri asiaan, mutta olemme pyrkineet tekemään asiasta yksinkertaista, minkä vuoksi olemme keskittyneet tärkeimpiin kohtiin:

  • Hakukoneoptimointi(SEO)
  • Koodin laatu
  • Suunnittelun laatu
  • Muokkausvaihtoehdot
  • Asiakastuki

Suosittelemme, että käytät yhtä ilmaisten ja premium-luokan WordPress-teemojen ja liitännäisten parasta “jälleenmyyjää” ja markkinoiden suurinta tekijää Themeforestia, tai alan tulokasta SuperbThemesiä, joka tunnetaan yksinkertaisista malliteemoistaan, joiden avulla kaikki voivat luoda verkkosivuston.

 WordPress-teema

Miksi kannattaa valita premium-luokan maksullinen WordPress-teema?

Ilmaisten ja maksullisten WordPress-teemojen välinen ero ei ole helppo asia. Premium-luokan WordPress-teeman ostamisen päähyödyt ovat siinä, että saat parempaa tukea, enemmän ominaisuuksia ja useimmiten myös enemmän muokkausmahdollisuuksia. Useimmat WordPress-teemojen tekijät julkaisevat “freemium”-teemoja, eli samasta WordPress-teemasta on ilmainen ja maksullinen versio.

Näin tekijät saavat yleensä enemmän asiakkaita, aivan samalla tavalla kuin useimmista sovelluksista on ilmainen versio, joissa voi avata maksullisia toimintoja. Jos sinulla on sivusto, josta todella välität, kannattaa aina nähdä hieman ylimääräistä vaivaa, jotta sivustosi näyttää mahtavalta. Maksullisia WordPress-teemoja myydään yleensä hyvin halvalla, useimpien suosittelemiemme teemojen hinta liikkuu 35 $ hujakoilla, mikä on useimmille huokea hinta. Se, mitä loppujen lopuksi ostamme, on räätälöintiä – teemasta tehdään juuri sen näköinen kuin sinä haluat, joten se on sinun omasi. Se saattaa sopia monelle muullekin ihmiselle, mutta on kiva, että sivustosi ei näytä samalta kuin 100 000 muuta. On aina kannattavaa tarjota sivustolla kävijöille sivut, jotka sopivat sisältöönsä.

Ilmaiset WordPress teemat

Ilmaiset WordPress-teemat

Ilmaiset WordPress-teemat ovat useimmiten uusien kehittäjien tekemiä, jotka luovat niitä oppimisprosessina. Mahtavaa, eikö? Saat ilmaisen mallin ja he saavat kokeilla, oppia ja kehittyä paremmiksi kehittäjiksi. Tällä on kuitenkin haittapuolensa. Kuten sanottua, he opettelevat, eli he eivät ole kokeneita kehittäjiä. Ilmaisissa WordPress-teemoissa on usein puutteita hakukoneoptimoinnin (SEO) ja hyvän sivunopeuden suhteen, ja yleisesti ottaen nämä mallit eivät ole kovin vaikuttavia.

Monet ihmiset valitsevat ilmaisen WordPress-teeman. Tämä voi toimia hyvin, jos käytät sivustoasi matkabloginasi, jota perheesi lukee, tai henkilökohtaisena päiväkirjanasi. Ilmaisten WordPress-teemojen huonoja puolia ovat yleisesti ottaen useimpien teemojen hyvin vähäiset muokkausmahdollisuudet, joten et koskaan saa suunniteltua sitä juuri sellaiseksi kuin sen haluat, tai saa lisättyä kaipaamasi henkilökohtaista kosketusta.

Reagoivat WordPress-teemat

Reagoivat WordPress-teemat

Reagoiva sivusto on käytännössä katsoen sivusto, joka toimii kaikenkokoisilla näytöillä. Se skaalautuu automaattisesti selaimesi tai laitteesi mukaan. Reagoivat sivusto näyttää yhden version sivustosta matkapuhelimella ja toisen suurella tietokonenäytöllä. Miksi sitten on niin tärkeää, että WordPress-teemasi on reagoiva?

Google muutti hakualgoritmiaan vuoden 2017 alussa, joten kaikki reagoivat sivustot saivat etusijan hakutuloksissa. Jos siis sinulla on sivusto, joka ei toimi kunnolla puhelimella, mahdollisuutesi päästä 30 parhaan hakutuloksen joukkoon ovat hyvin pienet. Uusien tutkimusten mukaan hakuliikenne on noin 62 %, mikä tarkoittaa, että jos sivustosi ei toimi kunnolla kaikenkokoisilla näytöillä, menetät paljon potentiaalisia lukijoita ja asiakkaita. Onneksi reagoivat sivuston laittaminen pystyyn on helppoa, erityisesti mahtavien reagoivien WordPress-teemojen avulla. Kaikki WordPress-teemat, joita arvostelemme ja esittelemme artikkeleissamme, ovat täysin reagoivia ja toimivat kaikilla laitteilla.

SEO optimoidut WordPress-teemat

SEO-optimoidut WordPress-teemat

Hakukoneoptimointiin keskittyminen on kasvanut räjähdysmäisesti muutaman viime vuoden aikana. Google on julkaissut ohjeita siitä, miten he haluavat sivustojen omistajien optimoivan sivustonsa. Tätä voi olla vaikea ymmärtää jos et itse ole sivustokehittäjä tai jos et ole yhtään kiinnostunut siitä, miten Googlen hakukone toimii. Jos olet lukenut yllä olevan artikkelimme ja kaikkien suosittelemiemme teemojen kuvaukset, huomaat että puhumme jokaisen teeman kohdalla hakukoneoptimoinnista.

Lähes kaikilla sivustoilla on vähintään yksi asia yhteistä – ne tarvitsevat kävijäliikennettä, muutoin ihmiset eivät koskaan näe kirjoitettua sisältöä, myytäviä tuotteita jne. Googlen – ja Bingin – hakukonealgoritmit sisältävät tuhansia tekijöitä, eli liian paljon tässä listattavaksi, mutta tässä muutama suurimmista asioista, joista voit itse pitää huolen: sivunopeus, sivun hakuoptimointi ja sivuston indeksoitavuus.

Sivunopeuden termi jo kertoo mistä on kyse – latautuuko sivustosi tarpeeksi nopeaksi? Saatat ajatella, että “kaikilla on nykyään niin nopea internet, joten miksi tällä olisi merkitystä? Lähes kaikki käyttävät vähintään 3G-internetiä tai kiinteää yhteyttä.” Vaikka tämä onkin totta useimmissa teollisuusmaissa, tämä ei todellakaan päde vähäiset resurssit omaavissa maissa. Näissä maissa internet on hyvin hidas, jolloin pitkän latausajan omaavan sivuston lataaminen voi viedä minuutteja. Google kohdentaa toimintaansa kaikkiin maihin, paitsi niihin joissa se on estetty (pääasiassa Aasian maita), joten WordPress-sivustosi on oltava nopea, myös kehitysmaista selaaville ihmisille.

Sivuston indeksoitavuus ja sivujen hakukoneoptimointi kulkevat käsi kädessä. Kyseessä on hyvin tekninen asia, mutta kaikkia WordPress-teemat, joita olemme tässä artikkelissa suositelleet, ovat SEO-optimoituja ja huolehtivat tästä asiasta puolestasi.