pikalaina

pikalaina

Pikavippi tai pikalaina on lyhyen ajan vakuudeton laina, joita tarjoavat verkossa enimmäkseen alaan erikoistuneet pikalainayritykset. Koska laina on vakuudeton ja myönnetään myös henkilöille, joilla muutoin saattaisi olla ongelmia saada tavallista pankkilainaa, korko on usein pankkien tarjoamia korkeampi. Pikavipin englanninkielinen nimi ”payday loan” viittaa siihen, että monet maksavat lainan takaisin seuraavana palkkapäivänä.

 

Suomen suosituimpia pikavippiyrityksiä verkossa
Ferratum Lainasumma 50 – 300 €
Cashbuddy.fi Lainasumma 1 000 – 3 000 €

 

Pikalainat

Yksi pikavippien puoleensavetävimpiä ominaisuuksia on tietenkin se, että sen saa saman tien (pikaisesti). Normaalisti pikavipin saa hankittua näin:

  1. Mene verkkosivustolle
  2. Täytä hakemus verkossa
  3. Saat hyväksynnän samana päivänä
  4. Saat rahat (joissakin maissa rahat saa 48 tunnin viiveen jälkeen, jotta lainanottajalla on aikaa harkita asiaa uudelleen – kannatamme tätä vahvasti)

 

Pikalainaa heti

Yksi pikalainojen houkuttimista on heti saatava laina (pikavipit). Kun tarvitset lainaa, pikalaina on vain muutaman klikkauksen päässä. Sen lisäksi, että tämän on suurin syy pikalainojen käyttöön, on se myös suurin pikalainoihin liittyvä ongelma – sitä on hyvin helppo saada. Ihmiset, jotka lainaavat sinulle rahaa, tekevät sen ansaitakseen sillä. Pohdi tarkkaan, ennen kuin tartut pikalainaa heti -tarjoukseen ja pohdi, onko sinulla muita vaihtoehtoja.

 

Pikalainat netistä

Internetin myötä näihin pikavippeihin pääsee huomattavasti nopeammin käsiksi. Useimmat pikavippejä tarjoavista yrityksistä tarvitsevat liiketoimintansa suorittamiseen vain luvan ja markkinointibudjetin. Monilla verkossa toimivista pikavippiyrityksistä ei ole edes yritysrakennetta, vaan ne toimivat White Label -yrityksinä, jossa toinen yritys lainaa rahat ja ottaa osan White Label -yrityksen tuotosta.

 

Laske korkoprosentti

Lainanottajan näkökulmasta katsottuna yksi huonoista puolista on suhteellisen korkea korko, jota lainan tarjoajat ottavat lainan toimittamisesta. Jopa pienet palkkiot tarkoittavat oikeasti korkeita korkoja, kun otetaan huomioon, että yritykset lainaavat suhteellisen pieniä summia. Esimerkiksi, jos yritys lainaa lainanottajalle 100 € lainan 14 päivän ajaksi ja veloittaa 15 € korkoa ja kuluja lainan toimittamisesta, todellinen vuosikorko on yli 300 prosenttia, mikä on paljon. Kaiken kaikkiaan kyseessä on siis hyvin kallis tapa lainata rahaa.

 

Takaisinmaksuaika

Useimmilla pikavippiyrityksillä lainanottaja määrittää lainan takaisinmaksuajan, joka on valittavissa lainaa otettaessa. Muistathan, että useimmilla pikavippiyrityksillä on lainalle maksimiaika ja että kyseisen ajanjakson ylittäminen voi olla erittäin kallista.