Bitcoin kauppa – Bitcoin osto

Bitcoineilla voi käydä kauppaa monella eri tavalla:

Bitcoin-kauppa CFD:illä

Monet ihmiset käyvät kauppaa Bitcoineilla CFD:inä (Contracts For Difference) kaupanvälittäjän kautta. Kun käyt kauppaa Bitcoineilla CFD:inä, kauppaat Bitcoinejasi niin kuin kauppaisit CFD-osaketta tai mitä tahansa muuta omaisuutta – joko voitat tai häviät rahaa riippuen siitä, käytkö ”pitkää” kauppaa ja uskot arvon nousevan vai ”lyhyttä” kauppaa ja uskot osakkeen arvon laskevan. CFD:n kohdalla et omista Bitcoineja, vaan veikkaat sitä, mihin suuntaan omaisuuden – tässä tapauksessa Bitcoinien – arvo kehittyy.

Bitcoin-kaupankäynnin suuria kaupanvälittäjiä ovat muun muassa:

 1. Avatrade
 2. eToro

CFD-kaupankäynnin etuja Bitcoinien kohdalla ovat:

 • Korkea turvallisuustaso. Et omista Bitcoineja, minkä vuoksi hakkeroinnin (kiristysohjelmat) ja Bitcoinien menettämisen riskiä ei ole.
 • Vipuvaikutuksen mahdollisuus (vauhdittamaan sijoitustasi)
 • Bitcoin-kaupankäynti on helppoa

 

Bitcoin-pörssit – Bitcoinien ostaminen

Toinen tapa käydä kauppaa Bitcoineilla on Bitcoin-pörssin kautta. Bitcoin-pörssi on pörssi, jossa voit ostaa ja myydä Bitcoineja verkossa.

Tällä hetkellä markkinoiden kuuluisimpia Bitcoin-pörssejä ovat:

 • Coinbase (Suurin Yhdysvalloissa – Iso-Britannia – Espanja)
 • Poloniex (Yhdysvallat – Venäjä)
 • Kraken (Yhdysvallat – Ranska – Saksa – Iso-Britannia – Alankomaat)
 • Bitfinex (Yhdysvallat – Saksa – Venäjä – Iso-Britannia)
 • Coinbase (Yhdysvallat – Saksa – Venäjä – Iso-Britannia)
 • Virvox (Yhdysvallat – Saksa – Venäjä – Iso-Britannia)
 • Bitcoin.de (Yhdysvallat – Saksa – Venäjä – Iso-Britannia)
 • cex.io (Yhdysvallat – Saksa – Venäjä – Iso-Britannia)

Bitcoin-pörssin käyttämisen etuja Bitcoin-kaupankäynnissä ovat:

 • Oikeasti saat Bitcoinisi
 • Sinun ei tarvitse uudistaa varojasi koko ajan

Bitcoineilla kauppaa käytäessä on hyvä tuntea tiettyjä työkaluja kryptovaluutan vaihtamiseksi. Tässä ovat tärkeimmät:

Bitcoin-lompakko

Aivan kuten oikeatkin kolikot, Bitcoinit tarvitsevat oleskelupaikan. Bitcoinit tarvitsevat lompakon. Koska Bitcoinit ovat digitaalisia, niin on Bitcoin-lompakkokin. Suosituimpia Bitcoin-lompakoita (ja muuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen lompakoita) ovat Electrum.org, Blockchain.info ja Jaxx.io. Useimmat Bitcoin-lompakot ovat ilmaisia. Bitcoin-lompakko mahdollistaa Bitcoinien vaihdon toisten ihmisten kanssa ympäri maailman. Tarvitset Bitcoin-lompakon ostaaksesi ja myydäksesi Bitcoineja.
bitcoin osto

BlockTrail

Ei yhtä tärkeä kuin Bitcoin-lompakko, mutta hyvä olla. BlockTrail on Bitmanin omistama tuote, joka auttaa sinua testaamaan Bitcoin-osoitteesi ja varmistamaan, että pörssiverkosto hyväksyy osto- ja myyntitapahtumasi. BlockTrail tunnetaan parhaiten Bitcoin-louhintavälineistään. BlockTrail toimii myös Bitcoin-lompakkona.

Kiristysohjelmat

Arvokkaalla alalla on myös rosvoja, ja tämän suhteen Bitcoin-ala ei eroa muista. Bitcoin-kiristysohjelma on ilkeä tietokonevirus, joka lukitsee tiedostosi ja vaatii Bitcoin-lunnaita avatakseen tiedostosi. Jos joudut kiristysohjelman uhriksi, ota yhteyttä asiantuntijaan, joka voi antaa sinulle oikeanlaista tukea ja auttaa sinua maksamaan lunnaat nopeasti. Jos haluat välttää kiristysohjelmat Bitcoin-kauppaa käydessäsi, sinun kannattaa käydä kauppaa ennemmin CFD:illä (katso Bitcoin-kaupankäynnin artikkelin ensimmäinen osa).